Ilmakuva

Kilkkilän Farmi sijaitsee Vuolenkoskella, luonnonkauniissa idyllisessä pikkukylässä Pohjois-Iitissä. Tilaa on viljelty, sen maita muokattu ja peltoja kohennettu vuosisatojen ajan. Riitta ja Ismo Kilkkilä aloittivat tilan pidon vuonna 1987, jolloin Pietilän tila siirtyi pariskunnalle Ismon vanhemmilta. Perheen pojat Oskari, Aleksi ja Viljami ovat olleet pienestä pitäen apuna tilan töissä.

Kilkkilän Farmin viljely pinta-ala on 130 hehtaaria, josta viljalla on 75 ha, rypsillä 25 ha ja nurmella loput 30 ha. Rypsi puristetaan tilalla valkuaisrehuksi ja rypsiöljyksi.

Kilkkilän Farmin pihapiiriä hallitsevat suuret navetat, joissa kasvaa 200-päinen lihakarja. Vuonna 1987 Riitta ja Ismo aloittivat nautojen kasvatuksen. Sonnivasikat tulevat tilalle 2-3 viikon ikäisinä, jossa ne kasvavat teuras-ikään, 1,5 vuoden vanhoiksi. Naudat ruokitaan oman tilan esikuivatetulla säilörehulla, viljalla ja Kilkkilässä puristetulla rypsirouheella.

logo 1 farmiKilkkilän Farmin emäntä Riitta ihastui aikoinaan kanojen kauneuteen sekä kanarotujen monipuolisuuteen ja runsauteen. Vuonna 2010 innostus vei mennessään ja kanojen kasvatuksesta tuli Riitan intohimoinen harrastus. Tänä päivänä tilalla on 10-15 eri rodun kanala, jossa on myös lihakalkkunoita, kultafasaaneja ja silmänruokana Intian sininen riikinkukkopariskunta. Myyntiin siipikarjasta menee rotukanojen siitosmunia ja jälkeläisiä sekä kananmunia kotitalouskäyttöön.

Kilkkilän Farmin uutuutena on vuonna 2011 aloitettu strutsien kasvatus. Vuoden 2014 aikana tilan strutsikanta muodostuu kahdeksasta emolinnusta ja niiden munista haudotetuista poikasista, yhteensä lintuja on 30. Strutsit ruokitaan tilalla kasvatetulla viljalla (kaura, ohra ja rypsi sekä esikasvatettu säilörehu) ja kesäisin linnut laiduntavat ulkopihatossa. Teurasikään strutsi varttuu yhdessä vuodessa, jolloin siitä saadaan 35-50 kiloa lihaa. Lihasta saadaan paistia, fileetä sekä lopusta leikkolihasta tehdään täyslihasäilykettä ja grillimakkaraa. Strutseista hyödynnetään myös sulat ja nahka.

Riitta ja Ismo Kilkkilä ovat aina halunneet olla mukana suomalaisen ruokaketjun tuotannossa ja ovat terveesti ylpeitä itse tuottamastaan suomalaisesta ruuasta.

Kilkkilän Farmin eläinkannan monipuolistuttua Riitta ja Ismo halusivat avata Farmin myös muiden nähtäväksi. Vuonna 2014 Farmille tuli lisää eläimiä; alpakat, hevoset ja joulun alla porot.

Tänä päivänä koko Kilkkilän perhe kehittelee innokkaana Farmin tuotteita ja laajentaa Farmielämysten kirjoa yhdessä muiden Valtakunnan Vuoden Kylä 2014 -tuottajien kanssa.

husula

MessukassitarjouskuvaHusulanVintti Kopio

         

      Maalaisromanttinen juhlatila -

       elämäsi kauneimpiin hetkiin 

 

Husulan Vintti on maalaisromanttinen juhlatila, joka on kunnostettu vanhasta navetasta ja rehuvintistä nykyiseen käyttötarkoitukseensa. Husulan Vintti sijaitsee Iitin Vuolenkosken kylässä, Lahden läheisyydessä. 

Meillä voit järjestää millaisen tapahtuman vain haluat. Häät, perhejuhlat, syntymäpäivät ja muut yksityistilaisuudet.

Myös lyhyemmät kokoontumiset, kokoukset ja palaverit ovat mahdollisia. 

Ylä-järvistentie 301, 19160 Vuolenkoski. Tel. +358 44 256 6526 

mylly

Tämä yli kuusikymmentä vuotta vanha mylly jauhaa edelleen niin ohraa, kauraa kuin vehnääkin. Myllyn puodista löytyvät ohrasuurimot, kaurahiutaleet, leseet, sekä ruis- ja grahamjauhot, jotka sujahtavat monen ohikulkijan, kyläläisen ja kesäasukkaan kassiin. Kylän omat jauhot ovat myös suosittuja tuliaisia.

nakotorni2

Näköalatorni joka etsii vertaistaan. Kokemisen arvoinen kohde.